Say what now?



Jag upphör aldrig att förvånas av Googles annonser.

Fokus för fan!

Jag är så arg men för trött för att hitta fokus. Jag vill skriva hundra smarta och arga inlägg men jag hittar inte den röda tråden. Jag skriver och skriver och jag läser och inser att jag låter precis som de allra dummaste och argaste bloggarna, de som är arga bara för att vara arga. Utmattningssymptom hos en skribent - att inte veta vad fan man vill ha sagt.

Men pudelns kärna och brännpunkten och den röda tråden:

Jag är less på all jävla präktighet. Jag är less på alla som visar upp oklanderliga garderober, skriver om oklanderliga och felfria pojkvänner, om fantastiska fikor med alla femton bästa vänner, om sängar bäddade i bästa Martha Stewart-andra och hyllor som dignar av designklassiker. Som predikar att alla människor är lika mycket värda men håller fingrarna i kors och egentligen tycker att de är moraliskt överlägsna alla andra.

Ni är så satans tråkiga allihopa! Måste jag läsa om en enda jävla vardagslyxande fruktsalladsjävel så tror jag att jag de facto dör av tråkighet.

Människor som aldrig någonsin krackelerar, som aldrig någonsin visar upp någonting annat än en släktstruken cafe latte-yta, som bara ler lagom mycket i den flottiga spegeln när ni knäpper den dagliga outfit(GINA TRICOT)-bilden  - ni är så jävla tråkiga.

Och Stina-Lee, dina hundar är FULA. De kan de naturligtvis inte själva hjälpa, men satan vad fula de är! JAG ÄR BARA ÄRLIG LUFTEN ÄR FRI LUFTEN ÄR FRI LUFTEN ÄR FRI!

Tjock-OS 2012

Nepp, inga som helst bilder överhuvudtaget blev det igår. Jag drack för mycket vin och hade för trevligt för att springa omkring och fota mina stackars gäster i olika stadier av fylla.

Inte blev det några bilder idag heller, när jag och M följde med Ms bror med familj till Ulva Kvarn och Himlas lagerbutik, trots söt bebis och bildsköna miljöer.

Nu sitter jag och käkar grandiosapizza och dricker burkcola. Jag satsar på tjock-OS 2012 och rivstartar idag, när M mobbar mig och sticker iväg på festligheter. Mmm, godis!

Hopplösa Slösa

Jag har köpt ett par shorts idag. Förlåt Gud. Men de var så fina!

Nu ska jag däremot hoppa in i duschen och duscha kalltkalltkallt för det är sinnessjukt jävla jättevarmt här i Uppis idag, och jag har släpat tunga klirrande kassar från Systembolaget. Och grillgrejer. Det blir nämligen grillfest här hemma idag!

Bilder kommer säkerligen. Nu ska mina svettiga skavsårsfötter baddas!

Som en jävla fågelholk

Man har laddat upp med bra argument. Tänkt igenom dem noga. Formulerat sig i sitt huvud, kanske i två utkast i bloggen, lagt upp ett inlägg och inväntat respons. En diskussion. En debatt.

Så får man till svar:



Och så sitter man där som en jävla fågelholk. Man har fått ett svar som är så dumt så att man inte ens vet var man ska börja. Det är totalt bortkastat att ens försöka.

Så man glor. Och man skrattar. Lite chockartat, eftersom människorna i min värld kan tillgodogöra sig innehållet i en vanlig tidningsartikel och argumenterande text på mindre än 250 ord utan några som helst problem. Stirrar på skärmen. Skickar länken till inlägget till några stycken på MSN. Skakar på huvudet.

Får denna länk till svar av min bror. Skakar misstroget på huvudet igen, och ger upp. Helt enkelt.

(Det här är mitt hundrade inlägg på den här bloggen förresten! Tråkigt nog slösat på de som inte förstår bättre, men det finns mer och bättre att hämta härifrån.)


Gullig som nikotin

M ligger i soffan och glor på fotboll. Jag sitter framför datorn och är mitt förträffligt gulliga jag.

Kommentatorn på teven säger:  "han slår bollen väldigt... rutinerat heter det va?"

Jag: Haha, sitter han och slår i ordlistan eller?

M:
Du förstår dig inte på fotboll.

Jag: Meh! Det har väl ingenting med fotboll att göra? Det har ju med att han är kass på ordkunskap att göra.

M: Äh, du ska alltid komma med en massa dumma kommentarer om folk på TV.

Jag: Ja, det är sån jag är!

M: ...jo.

Jag: Och du ska tycka att det är skitgulligt! Annars får du inga cigg när jag går iväg och handlar.

M: Jag tycker att du är skitgullig, okej?

Kommentatorn:
Det blir fyra minuters tilläggstid på grund av eh... tillmälet... tillbudet... ja.

Pryttlar



Jag har en låda på nattduksbordet som jag har märkt med lappen "pryttlar". Den fick tillökning igår. Ett armband från Ur & Penn och ett par solglasögon ifrån Indiska. Förlåt, men jag gillar liksom pryttlar, va.

Meningslöst inlägg oh yeah

Idag har jag tråkigt. Det är ganska tråkigt, faktiskt.

Trött är jag också. Och städa borde jag göra. Crap.

Bortom mitt förstånd

Jag förstår inte hur det blir så här. Varje gång jag har städat så tänker jag att nu jävlar, nu är det så fint att jag tamejfan skulle kunna tänka mig att bjuda in hela bekantskapskretsen att käka finmiddag direkt på mitt vardagsrumsgolv. Så här borde det alltid vara! Rent porslin i skåpen, alla pantflaskor pantade, alla kläder antingen i garderoben eller i tvättsäckarna, sängen nybäddad och kylen utrensad.

Sen börjar det. Oftast med något så harmlöst som ett vattenglas vid sängen som man av naturliga skäl inte orkar gå iväg med när man ligger i sängen och just har druckit upp. Eller en frånsprungen gröttallrik på morgonen, när man har bråttom. Ett par skitiga trosor eller kalsonger man slängt av sig i badrummet på väg in i duschen.

Och helt plötsligt så sitter man i ett jävla bombnedslag igen, och konstaterar att man helt enkelt inte förstår hur det blir så här.

Min stilige lillebror


Foto: Ulf Hägglund, VF.

Innan jag springer till bussen - min stilige lillebror med tjejkompis som var på bal i Umeå igår. Finns större bild där, mamma och pappa!

Att spekulera i sånt man inte har en aning om

Det var förvisso nästan två dygn sedan Stinalee skrev det här inlägget om mordet på Mikael i Lidköping – en evighet med bloggvärldsmått mätt – men jag kan ärligt talat inte låta bli att kommentera, för sånt här jävla skitsnack gör mig förbannad.

 

Stina frågar sig hur en sån här sak kan hända och besvarar frågan med att hon ”antar att det handlar om pengar och andra skumheter, samt att han helt enkelt ’visste för mycket’”.

 

Ursäkta mig Stina, men du som tycker så synd om hans familj, borde du inte läsa igenom artiklarna ordentligt innan du kommenterar dem och börjar spekulera i varför?

 

Jag tror faktiskt inte att hans familj uppskattar att du far med hittepå och osanning om deras son när du driver Sveriges tredje största blogg. Det finns faktiskt tillfällen då man gör bäst i att knipa igen och ge fan i att spekulera så jävla mycket, eller vad tycker du?

 

Nej, jag vet att lika lite som hon kommer att bemöta de kommentarer jag skrev till inlägget ifråga, lika lite kommer hon läsa det här inlägget. Det är mycket tråkigt, tycker jag.

 

Däremot hoppas jag att åtminstone någon som läser det här eller mitt andra inlägg om Stinalee kanske slutar säga åt tjejen att hon är så himla skön och härlig, för det är inte en människa som sitter och spekulerar i andra människors tragiska livsöden, eller för den delen sätter sig till doms över dem.


Dagens Låt - 080527



"They're Taking the Hobbits to Isengard" av nån snubbe med alldeles för mycket fritid.

Varför? För att jag har bloggtorka och för att det är skönt att se hur andra hanterar att ha alldeles för mycket fritid. Jag älskar YouTube.

This is my final fit, my final bellyache



with no alarms and no surprises
no alarms and no surprises
no alarms and no surprises
please


Imaginära blomsterbuketter och tummar i röven

Idag är det mors dag. Jag skickar en imaginär blomsterbukett till mamsen, och en astral kram.

Nu ska jag däremot få tummen ur röven och städa lite grann så att det är fint och trevligt när Andrea snubblar in nån gång vid sex.

Jag vill också casha in!

Dagens Industri skriver om två norska bloggare som vill ha lön från staten. Den ena har 150 besökare i veckan och säger att antalet ökar.

Jag vill också casha in på min lilla skitblogg! Jag har senaste veckan haft 132 unika besökare och 441 sidvisningar, och antalet ökar hela tiden. Ge mig pengar, den här bloggen är stor konst!

Sushi for beginners



Idag ska jag och den andra filuren på bilden käka sushi. Det blir första gången för mig!

(Som vanligt har bilden ingenting med någonting att göra. Busken var synnerligen luktfri.)


Two of us sending postcards, writing letters on my wall

Efter att ha slöglott på ESC halva kvällen och torterat mig igenom all skitmusik och skval som deltar i tävlingen så är det jävligt skönt att köra in "Let It Be... Naked" av Beatles i datorn och lyssna på lite gammal hederlig jävla skitbra musik.

Jag känner mig gladare än på länge, trots att dagen till största del har bestått i att ligga på soffan och må förjävligt. Jag orkar umgås med mina vänner, jag orkar vara en snäll och rolig flickvän istället för en som bara grinar och bråkar. Jag orkar dansa och sjunga hela natten. Jag orkar skriva igen. Och jag orkar lyssna aktivt på musik.

Det är jävligt stora framsteg. Det finns ljus i tunneln. Och om mindre än en månad sitter jag på altanen i stugan och spelar gitarr tills fingrarna blöder, det tror jag på.

Dagens Låt - 080524



"Two of Us" av The Beatles.

Varför? För att M har nattskift på sitt jobb hela helgen och det kändes deppigt att sitta hemma och vara seg och bakis utan någon som kramar på en. Så jag lyssnar på Beatles och drömmer mig bort till stugan. Mysiga promenader, bad i havet och lata dagar med familjen och bästa M.

En bild säger mer än tusen ord



Egentligen behöver ju inte den här bilden någon beskrivning, utan är i sig själv en alldeles utmärkt beskrivning av gårdagens eskapader. Men jag tycker ändå att ni särskilt ska notera mitt försök till flirtighet och Mias krampaktiga sugande på en mycket äcklig sex on the beach. I bakgrunden är det ett par som eskimåpussas med varandra, ser det ut som.

Lucys Visdomar #1

Ny kategori! Eftersom jag är så ofantligt klok och därtill oerhört generös med mina insikter här i livet så börjar jag med start idag att leverera mina visdomar till er allihopa. Idag ligger jag som en klubbad valross med diarré i soffan och glor håglöst på datorskärmen, så den första i raden av visheter jag kommer häva ur mig blir:

Två kanonkvällar i rad innebär kanonbakfylla och själslig smärta.

Tänk på det kids, när ni knäcker första ölen den andra dagen på Hultsfred i sommar. Och glöm inte tandborsten!

Dagens Yta - 080523



Idag har jag sprungit på second hand med Mia. Jag hittade den här svårt snygga 60-talsklänningen och ett par buteljgröna pumps. Nu känner jag mig som en karamell, och snart ska jag över till E och dricka cider och snacka skit. Det känns fint.

Snappy comeback

"Do you have a problem?"

Hon spänner ögonen i mig, och jag tänker ja, I have a fucking problem. Du och din störiga kompis står och armbågar mig i ryggen när jag försöker dansa och jag fattar att du tycker att ni är asheta och äger hela dansgolvet, men vi fula miffon måste också få plats här, din jävla subba.

Men så kan man ju inte säga. Så jag rynkar på pannan och ser konfunderad ut och svarar "Err, nooo...?" innan jag vänder mig om och fortsätter dansa.

Det är vad jag kallar en snappy comeback.

Soffa och sånt

Efter lite rage över dålig journalistik och vilseledande artiklar så tänkte jag visa upp en bild på vår nya soffa. Snodd från IKEA och allt:



med tillhörande puff:


I övrigt är jag bakis efter gårdagens utgång, och illa nog så verkar det bli ännu en idag. It's a hard knock life...

Aftonbladet, ni suger!

Aftonbladets journalister verkar vara totalt oförmögna att använda internet.

Först och främst - Crohns sjukdom är inte en könssjukdom, det är en inflammatorisk tarmsjukdom.

Sen så riktar sig inte sajten enbart till personer med könssjukdomar, utan till personer med en rad olika sjukdomar och diagnoser.

Herregud, det tog mig cirka en och en halv minut att kolla upp fakta. LÄR ER GOOGLA, GODDAMMIT!

Okej, jag suger

Mje, det gick ju så där med bloggandet även igår. Och jag har egentligen ingenting att skylla på. Men jag kan uppdatera er på läget:

- Läkarbesöket gick bra, nu ska det bara bråkas med försäkringskassan och sånt. Yay!

- Jag har sinnessjukt ont i min fot eftersom jag lyckades välta Ms elgitarr rakt över den i förrgår. Kan stundtals inte ens stödja på den! Tror att det är en spricka i lilltån, så det är bara att härda och hålla foten i högläge...

- Jag och M hittade på någon slags kassler- och paprikagratängsaktigt till middag igår. Gott, men kan förbättras yttligare.

- Imorgon ska vi köpa ny soffa! Det blir en Klippan med tillhörande puff. Lär dock bli en hektisk dag då vi ska försöka få hit Myrorna att hämta vårt åbäke och snubbarna ute på IKEA att komma med nya soffan imorgon eftermiddag. Kan bli... Intressant.

- Jag är så kär i Super Mario Galaxy så det finns inte! Alltså, världarna! De är fantastiska! De är helt sinnessjuka! Alltså Playstation och Xbox kan dra hell, jag skiter i om de har bättre grafik, för Nintendo är fan äkta spelglädje. Loves it!

Nåväl. Vi kan fortsätta hoppas på bättre bloggtider! Dock ska jag väl inte lova för mycket eftersom det lär bli en del flängande under morgondagen... Å andra sidan så har jag ju en del högst intressanta bilder från i måndags som väntar på att bli upplagda!

Förlåt!

Ber om ursäkt för den bloggtorka som har rått här på bloggen, har varit lite upptagen med andra grejer. Träffa vänner man träffar alltför sällan, bjuda svärmor på middag och umgås med den lediga pojkvännen.

Idag finns det däremot lite mer tid, så jag hoppas på att kunna visa upp lite bilder från de senaste dagarna och peta in ett inlägg eller två mellan rundorna till tvättstugan. Nu blir det återbesök hos läkaren däremot! Höres lite senare.

Dagens Fem - 080518

Ett. Blir midsommarfirande i stugan i år. Känns fint. Ska bara boka flygbiljetterna upp, sen är saken biff.

Två. Måste det alltid bli förlängning i såna här finalgrejer? Jag vill faktiskt gå iväg till affären och handla...

Tre. Bara badrummet kvar nu! Annars är det rent och fint så att man nästan börjar gråta här. Eller ja, det är väl lite lite lite småplock kvar, men det överlämnar jag åt M. Kanske visar lite bilder imorgon, om jag orkar.

Fyra. Ska träffa världens bästa Andrea imorgon! Iiih, längtar!

Fem. Resten av kvällen lär det bli popcorn och Super Mario. Det är en bra kombo, tror jag.

Nu tog matchen slut, Ryssland vann. Eh, grattis, antar jag.

I said "Peg, you better look around"

Uhhh. Kämpar på tappert här hemma! Snart dammtorkat varenda pinal i lägenheten och placerat allt på sin rätta plats. Därefter väntar dammsugning och golvtorkning. Och den fruktade toalettstädningen...

Min gitarr var bisarrt dammig där den stod i sitt hörn. Så kan jag inte ha det mer! Klart att min kära Peggy ska spelas mer på. Beställa hem "The Definitive Paul Simon Songbook" kanske?

Det här med att dra med sig saker hem

Igår bloggades det inte så vidare värst får jag medge. Detta berodde dels på den smått heroiska strapats jag och M begav oss ut på för att storhandla på ICA Kvantum, och dels på att Super Mario Galaxy till vårt Nintendo Wii på något märkligt vänster följde med oss hem från ovan nämnda strapats. Jag var alltså alldeles för upptagen med att käka popcorn och skrika åt TV:n för att hinna med att skriva något!

Idag får vi hoppas att det blir lite bättre med bloggandet, men jag vågar tyvärr inte utlova något. Lägenheten håller på att städas och sedan nalkas go-middan i form av oxfilé (som skänktes till oss under gårdagens äventyr av en god fé i form av Ms mor) och pommes frites med rödvinssås. Därefter blir det nog tyvärr väldigt mycket TV-spel. Sorry!

Nåja, tillbaka till dammråttorna. Vi hörs!

Dagens Låt - 080518



"My Little Town" av Simon & Garfunkel.

Varför? För att den beskriver alla mina känslor för min hemstad. Den har den fantastiska textraden "twitching like a finger on the trigger of a gun" vilket är precis hur jag kände under hela min tonårstid. Och nu har jag snart bott i Uppsala i två år och ibland tänker jag på alla människor jag kände men aldrig vill träffa igen, de som blev kvar i hemstaden. "Nothing but the dead and dying back in my little town...". Typ.

Dagens Yta - 080517



Idag har det regnat i Uppsala. Då är ovan visade klädsel icke lämplig, så jag har växlat mellan denna och jeans och t-shirt. Dock var den här roligare, så... Ja. T-shirten är från Monki, vita kjolgrejen är tyllklänningsgrejen jag snackade om igår som jag hittade på Myrorna. Mmm, så är det!

Dagens Låt - 080517



"Under Pressure" av Queen tillsammans med David Bowie.

Varför? För att det är kanske världens bästa duett. Freddie Mercury och David Bowie i en och samma låt, det är faktiskt helt fantastiskt! Jag vet att jag missbrukar det ordet i anslutning till Dagens Låt här på bloggen, men det är för att jag har så fantastiskt bra smak, haha. Näe, men lyssna! (Och om du för en sekund bara tänker att de har snott basgången från "Ice Ice Baby" med Vanilla Ice, så är det du som är historie- och smaklös. Bara så att du vet.)

Your famous friend well I blew him before you oh yeah



Från festen igår. Franz Ferdinand på Singstar, tror jag. Kunde inte låta bli gradient maps när J ser så hård ut i inverterat svartvitt! Mia är fotograf, dock glömde jag minneskortet till kameran hemma så det blev inte så många bilder.

Dagens Fem - 080516

Ett. Idag får ni klara er utan bilder på yours truly - jag vet nog allt att det är det ni kommer hit för! - för jag ska bara piffa upp mig själv lite och dra på mig lite kläder, sen drar jag iväg på festligheter.

Två. Spenderat dagen nere på stan med Mia. Det inhandlades ett linne, en ny jeansjacka, en suspekt tyllklänningsgrej och lite hårgrejs. Och Mia köpte världens groteskaste white trash-klänning i militärgrönt och zebrarandigt. Loves it.

Tre.
Hungrig som en gnu är jag också, blir Max på väg till festligheterna. Mmm, fett! Min kropp är inte ett tempel, det är en skräpmatskyrkogård. Än så länge välformad.

Fyra. Fortfarande ont i mina jäkla visdomständer, så vi får väl kanske se hur mycket fett jag lyckas tillgodogöra mig på Max... Härlig bantningskur, det här med visdomständer.

Fem. Fan, jag borde skaffa jobb på Monki, så att jag kan få lite personalrabatt. Kommer på något vänster alltid ut med någonting nytt från det där jäkla stället, om jag så inte har en krona på kontot. Jävla skit.

Glasses



Har tråkigt och leker med gradient maps i Photoshop. I bild mitt favorithalsband.

Den som sa're va're!

Mia säger:
men inte precis nu, sen vet jag inte om det är så peppigt att gå

Mia säger:
just nu

Mia säger:
denna sekund

Lucy säger:
jooo

Mia säger:

men jag vill äta förs och klä på mig

Mia säger:

och vakna lite

Lucy säger:

nej du måste gå naken hungrig och sovandes ner på stan

Mia säger:

va?!

Mia säger:

du är ond

Lucy säger:
man blir som man umgås

Sen blev Mia less på mig och gick och gjorde nåt annat. Jag är ett socialt missanpassat miffo, hej hej!

Morgonstund

Sitter här framför datorn och försöker uppsamla ork att fixa i ordning mig själv. Blir förmodligen en runda nere på stan med Mia om en stund, vi behöver peppa upp oss genom att prova kläder och jag behöver hitta en sommarjacka, nu när jag inte fick tag i min Monki-ögonsten. Har bara en skinnjacka som kommer vara på tok för varm i sommar, en adidasjacka som är alldeles för tunn när det blåser och en fjällrävenjacka som är alldeles för stor och inte så smickrande alla gånger. Kanske en jeansjacka vore nåt?

Annars känner jag mig på ganska bra humör för en gångs skull, trots skittråkigt väder ute. Kan bero på att jag vaknade upp med M bredvid mig för första gången på ett ganska bra tag, brukar i regel stiga upp då han kommer hem eller vakna när han redan har stuckit iväg till jobbet eftersom han jobbar skift. Det var bara fint att vakna upp och se honom sussa sött som den lilla gris han är.

Nej, nu hoppas Mia in på MSN så jag kanske skulle ägna henne lite uppmärksamhet. See ya!

Dagens Låt - 080516



"No Surprises" av Radiohead.

Varför? Är djupt frestad att säga "därför!" men istället säger jag "lyssna!". Det är så vackert att man kan börja grina.

Dagens Fem - 080515

Ett. Har varit hyfsat sur och grinig hela dagen, men två timmars promenad med Mia gjorde saken bättre. Nu är jag förvisso frusen men mindre rastlös. Det är alltid bra.

Två. Jag har stört ont i mina käkar på grund av mina visdomständer! Klarade inte av att äta upp middagen ens eftersom det gjorde för ont. Flytande föda de närmaste dagarna känns som en bra idé.

Tre. Funderar på om jag ska orka glo på en film innan jag går och lägger mig. "No Country for Old Men" ligger och väntar på mig, den ska vara bra men M är inte så peppad...

Fyra. Tycker att det får vara nog med denna kyla nu! Här i Uppsala har himlen var samma färg som ingentinget i "Den oändliga historien". Jag och Mia konstaterade att det förmodligen var för att himlen var alldeles för deppig för att orka regna.

Fem. M ligger i soffan och glor på Jackass. Jag kanske är skittråkig, men är det någonting jag inte förstår så är det program som Jackass, eller för den delen någon av de program som visas på MTV förutom South Park. Ahh, jag är så gammal.

Gunga



Jag och Mia har varit ute på en kvällspromenad. Vi hittade en skolgård med gungor och gungade.

Dagens Yta - 080515



Idag har jag segat och inte gjort någonting alls. Ska snart iväg och handla middag och jag misstänker att det inte alls är varmt nog att springa omkring barbent, men what the heck! Inomhus går det utmärkt i varje fall. Klänning från gammalt exs syster, vitt rosettdiadem från Glitter, linne jag har ärvt av min mamma, armband med plastpärlor från Ur & Penn och till sist mina blåa pumps från DinSko.

Mer fina grejer



Jag är uttråkad så jag fotar lite mer av mina fina grejer. Här ett armband med plastpärlor, ett par plastörhängen i form av &-tecken och en pin som det står "Library Lovers" på som Mia har hittat nånstans och sedan gett till mig.

Fina grejer


Några av mina fina grejer - ett svart rosetthårspänne, ett par clips och ett armband med träpärlor som ser ut som babuschkadockhuvuden.



Dagens Låt - 080515



"Legend of Zelda Medley in String Quartet Form" av shwrtzify på YouTube.

Varför? För att det är en sån jävla thing of beauty när tönten som mobbats typ hela sitt liv för att han spelar fiol och tv-spel bara sitter där och gör en helt fantastisk version av allas favoritspelmusik. Ja, nu vet jag förstås ingenting om vederbörandes skolgång, men fiol + tv-spel brukar inte vara någon höjdare i skolsammanhang om man säger så... Och för att det är så jäkla bra musik, dessutom.

Ny layout

Jahapp, då har jag fixat en lite mer ordentlig och genomarbetad layout åt mig själv för en gångs skull. Rätt nöjd efter ett antal timmars slit - nu blir det sängen trots att M fortfarande inte har behagat att komma hem ännu. Well well. Hörs senare idag!

Dagens Fem - 080514

Ett. Det bidde ingen jacka, trots besök hos Monki. Den fanns inte kvar. Det var lite sorgligt.

Två. Dock blev det en fika på Storken, samt ett nytt diadem, ett hårspänn och ett par clips. Och lite mat.

Tre. Tyvärr inte mat som kommer att förtäras idag, eftersom M kom hem och följande konversation utspelade sig:

M: Jag ska bara byta om!

Lucy: Byta om till vaddå?

M: Ska över till L och glo på hockey, det vet du väl?

Lucy: Eh, nej? Vi har tvättid?

M: Jaha, ojdå. Då måste jag ha drömt.

Orkar inte fixa 400g tacos till mig själv, så här sitter jag nu och käkar Cookie Dough och är skitsur. Karlslok. Minst sagt.

Fyra. Tvätten är dock tvättad och upphängd i torkrummet nu, vilket är skönt.

Fem.
Jag har scrollat ner flera gånger idag och glott på planritningen av drömlägenheten och drömt... Oh, how it breaks my heart!

Dagens Yta - 080514



Idag tvättar jag. Då har jag på mig min prickiga klänning, mina röda pumps, mina nyinköpta clips och vita rosettdiadem. Inte mest för att allt annat ligger i tvätten, utan för att jag tänkte att jag skulle känna mig lite fin och peppig i det tråkiga vädret. Mirakulöst vad lite kläder kan göra för humöret!

Jag tar tillbaka det!

Nej, hon är ju en jävla klippa min Mia, minsann. På väg hem från Stockholm och ska gå en runda med mig på stan. En sån darling hon är!

Höres senare, puss!

Jävla osolidariskt!

Tyvärr verkar det inte som att lockbetena funkar eftersom det efter vissa efterforskningar visar sig att Mia är på studiebesök i Stockholm på något museeum. Jävla osolidariskt! Vem fan ska underhålla mig nu då? Va?

Antar att det blir stackars M som får agera sällskap imorgon. Nåja, nere på stan har vi ärenden båda två, så det må väl vara hänt om man slinker in på Monki en stund och tafsar. Efter en snabbkoll av finanserna verkar det dessutom inte vara helt otänkbart att jackan får följa med hem. Grundligare räkning och eftertanke krävs dock.

Funderar på om jag ska göra ett lite ryck och plocka ihop smutstvätten i varje fall, och ta mig iväg till affären för att handla middagsmat. Och kanske Cookie Dough.

Jag är ett fetto, men jag gillar det.

Lockbeten

Har ju som sagt planer på att sticka ner på stan och pilla på den fina jackan. Dock svarar inte Mia på mitt SMS och jag vill ju inte gå själv, så jag får väl ringa henne efter att jag har duschat... Antingen är hon i skolan, eller så ligger hon väl och sover den latmasken!

Kanske får använda lunch eller fika som lockbeten?

Dagens Låt - 080514



"Wuthering Heights" av Kate Bush.


Varför? För att det här weird på ett sätt som man inte ser nuförtiden. Och jag har haft på hjärnan i flera dagar nu, så jag hoppas på att den försvinner om jag låter den vara dagens låt idag. Den blir lite enerverande att höra "Heathcliiiff, it's me, your Cathy" om och om igen.

Allt i livet handlar om måttlighet

En matbutik i min hemstad Umeå, ICA Supermarket Teg, har bestämt sig för att sluta sälja cigaretter. Underbara Clara säger bravo, broder Rickard är inte alls positiv och menar att det är dags att sluta mobba rökarna. Jag kan naturligtvis inte vara sämre.

Jag håller med Rickard om att det är dags att sluta förfölja vuxna människor för sina ovanor. Vuxna människor idag VET att rökning är förenat med en rad olika livsfarliga sjukdomar, men de väljer av en eller annan anledning att fortsätta röka. Vilka dessa anledningar är har varken du eller jag med att göra, det är bara att konstatera att det är så det är.

Alla saker är farliga i någon utsträckning. Lika lite som att en fet biff med pommes frites och bearnaisesås kommer att döda dig, lika lite kommer en enda cigarett att ta ditt liv - och alla vet vi att många feta biffar med pommes frites och bearnaisesås kommer att leda till allvarliga sjukdomar, precis som vi också vet många cigaretter gör. Allt i livet handlar ju trots allt om måttlighet. Konsekvensen av att man tar bort en potentiellt farlig vara blir att man måste ta bort alla potentiellt farliga varor, istället för att lämna ansvaret för sin egen kropp och välbefinnande åt var och en.

Dessutom har ICA (åtminstone i Umeå så vitt jag vet) obligatorisk legitimationskontroll av alla som köper tobak eller alkohol, vilket är ytterligare ett skäl till att det är fel att sluta sälja cigaretter. Jag tycker att det är mycket bättre om seriösa butiker (som ICA-handlare i regel är) säljer cigaretter, än mindre nogräknade kiosker och butiker som inte alls har lika hård kontroll av sina kunder. På så sätt kan vi kanske - en utopi, jag vet - hindra ungdomar att börja med rökning till att börja med, istället för att hacka på de vuxna människor som trots allt väljer att fortsätta röka.

Dagens Fem - 080513



Ett. Alltså jag har suktat efter den här jackan i evigheter nu. Den är så fin! Jag tror att jag ska ner på stan och smeka på den lite grann imorgon. Och låtsas att den är min.
.
Två. Hade tänkt gå en promenad med Mia även ikväll, men hon orkade inte. Det är tråkigt, jag har spring i benen men ingen lust att gå ut själv. Nåja, imorgon är ju en annan dag!

Tre. Broderns layout är klar och jag blev grymt sugen på att göra en ordentlig layout till mig själv för en gångs skull. Får se om jag känner att kreativiteten rinner till.

Fyra. Kassörskan på ICA sa att jag var fin i håret. Det värmde.

Fem. SMS från Andrea idag: "Så fort jag kommer till Uppsala ska vi leka hela tiden, vänta bara! ;)". Ahhh, precis vad jag behöver! Leka med vänner och njuta av sol och värme. För värmen skulle komma tillbaka, va? Imorgon, tack!

Dagens Yta - 080513



Tröjan är från H&M, kjolen Monki och skorna är från Skopunkten. Gissar dock på att jag får ta på mig ett par strumpisar innan jag knallar iväg till affären, men jag tänkte att ni skulle få se dess bleka skönhet innan dess. Eller nåt.

Som vanligt så ignorerar vi röran.

Brodern tipsar

Brodern ger tips på hur jag ska peta undan Blondinbella med flera från tronen:

Rickard säger:

haha nu vet jag

Rickard säger:
du får trycka upp en tröja med texten livetenligtlucy.blogg.se

Rickard säger:

gå omkring med den en vecka på stan i uppsala och du bör få en del läsare

Lucy säger:
hahaha

Lucy säger:
lite horigt

Rickard säger:

en aning

Rickard säger:
men ack så roligt

Men NEJ säger jag!



Leave Donnie alone! Leave him alone, I'm serious!

Aftonbladet rapporterar om att det ska göras en uppföljare till en av mina favoritfilmer, Donnie Darko, som ska handla om Donnies lillasyster Samantha.

Men NEJ säger jag! Kan de sluta göra kassa uppföljare till filmer som har så definitiva slut redan som det är?

Jag blir så less...

Life according to Lucy - it is never so biased that it can not be worse

Att rekommendera för eventuella kommande bloggtorra dagar här på Livet enligt Lucy - Google Translates version. Jag ger er "Life according to Lucy - it is never so biased that it can not be worse!"!

På strapats



Mia och jag på kvällsstrapats. I bakgrunden synes delar av Kvarngärdet och gamla E4:an.

Dagens Låt - 080513



"The Nicest Thing" av Kate Nash, video av musicANDmuffins på YouTube.

Varför? För att jag började grina när hon spelade den här låten på Debaser i april, den är så fin! Och för att det är en söt video, gjord av någon kreativ och duktig människa på Youtube, och det förtjänar att premieras för de flesta på YouTube som gör videos till låtar gör bara skit.

The long and winding road

image26

But still they lead me back
To the long winding road
You left me standing here
A long long time ago
Don't leave me waiting here
Lead me to your door


Dagens Fem - 080512

Ett. Har suttit och irriterat mig över skitbloggarna som ligger i topp på diverse listor. Fy fan, säger jag bara! Jävla skitvärderingar somliga har. Är det någonting tonårsföräldrar borde oroa sig över så är det inte Veckorevyn eller Frida, utan bloggdrottningarna som sitter och skriver en massa smörja.

Två. Ska hjälpa brodern med en ny layout är det tänkt. Sitter bara och väntar på att han ska bestämma sig för bilder, typsnitt och färg. Ska bli kul, även om jag inte är någon hejare på att knacka kod längre.

Tre. Cookie Dough till frukost-inlägget genererade fyra kommentarer, fantastiskt för min blogg! Nästan lika stort som mina hela 21 unika besökare igår. Fear no more, Lucy is going for that förstaplats på bloggtopparna.

Fyra. Det blir pizza till middag idag. Har tyvärr varit för trött och orkeslös för att gå iväg och handla. Dåligt.

Fem. Ingen promenad heller än så länge, alltså. Hoppas dock på att Mia ska orka en kvällis. Vad säger du, darling?

Jag vill!

image25
Bild: Uppsalahem

Ja, så här ser ritningen ut för drömlägenheten jag pratade om igår. Jag vill grina lite grann när jag tänker på att vi inte kommer att få den. Nej okej, riktigt så töntig är jag inte, men lite sorgligt känns det allt. Den är ju som gjord för mig.

Fulfix av Cookie Dough

Jag vet, mycket Cookie Dough, men den här smarta tjejen har trixat ihop en budgetvariant när suget är för stort och plånboken för tunn för en pint! En fulfix med andra ord! Ska definitivt testas.

Dagens Yta - 080512

image24

Idag har jag på mig min gamla studentklänning. Jag känner mig så gammal! Och så känner jag mig lite grann som Marilyn Monroe på vissa bilder jag inte kan visa, på grund av ostyrig klänning vid hopp framför kameran. Klänningen är H&M för cirkus 2 år sedan, skorna Din Sko. Röran är min lägenhet, sorry.




Cookie Dough till frukost

image23


Om jag var tvungen att välja en enda sak att äta resten av mitt liv skulle B&Js Cookie Dough-glass ligga bra till. Har just satt i mig den halva av glassen som jag inte orkade äta upp igår till frukost.

Fetmavarning? Hell yeah!

Dagens Låt - 080512



"You Can Call Me Al" av Paul Simon.

Varför? För att jag älskar den här låten! Perfekt för stunder då allt känns skit, särskilt i kombination med videon.

Golden slumbers fill your eyes

image22

Nej govänner, nu slår jag igen butiken för idag. Sov sött!

Dagens Fem - 080511

Ett. Kvinnan som helt apropå ingenting sa till mig att jag hade en urtjusig klänning på mig. Tack, sa jag, och höll med.

Två. Kalasmat och bus med bebis. Så jäkla söt!

Tre. Har hittat min drömlägenhet! Trea med snedtak och fönsterkupor med balkong i söderläge. Klädkammare och badkar! Helt fantastisk. Det tycker tyvärr 32 personer före mig och M i kön också, så den blir ju inte vår... Livet är så orättvist! Nåja, det är bara att fortsätta att leta efter fantastiska treor med snedtak och fönsterkupor.

Fyra.
Står en bunke med Benkan och Jenkan i min frys och väntar på mig. Tyvärr inte Bohemian Raspberry (som tycks vara slut varenda gång) men väl Cookie Dough och det är ju nästan lika bra!

Fem.
Städningen av lägenheten fortsätter imorgon. Orken var obefintlig efter ett ryck.

Kalaspinglan

image21

Inte en enda lock som synes, det fick bli uppsatt istället! Nu kilar jag iväg på kalas, vi hörs! Puss!

Tom, get your plane right on time

Förresten är en av mina favoritbejbs på väg till Sverige nu om jag har fattat det rätt! Det där med tidszoner är inte min starka sida, men snart spelar det ingen roll för då är världens bästa Andrea i stan. Kommer bli så himla kul!

Nu ska jag däremot röra mig mot duschen (efter att ha väckt M då, det är hans uppgift att diska) och sen ska jag ge mig på projekt fixa lockar. Det låter ju så himla lätt när Underbara Clara beskriver, men mitt hår och jag är ju inte riktigt on the same page när det gäller utseende och styrsel. Om resultat blir någorlunda lyckat så får jag väl visa upp innan vi kilar...

Dagens Låt - 080511



"Where Do You Go To (My Lovely)" av Peter Sarstedt.

Varför? Mycket på grund av den mastiga muschen som mannen ifråga har, men främst på grund av att det är en sån bra låt. Brukar spelas flitigt under städsessionerna här hemma. Vet inte varför, men det känns helt enkelt väldigt trevligt och mysigt att dammtorka med den här låten i bakgrunden.

Pimp my knarkarkvart

Blev tidig hemgång igår, kände mig inte så jäkla party efter att ha sovit så dåligt. Istället blev det Maxmat och hockey. Inte för att jag kollade på matchen med något större engagemang, men ändå.

Ikväll blir det födelsedagsmiddag hos Ms mamma, men först blir det Operation RÖJA FÖR I HELVETE här hemma. Det ser förjävligt ut här igen! Jag vet inte hur vi bär oss åt men från tiptop till knarkarkvart på typ en vecka, det är rätt imponerande...

Dagens Fem - 080510

Ett. För att jag fortfarande är förbannad och för att jag vill veta vad ni tycker - mitt inlägg om Stina-Lee och hennes syn på våldtäkter. Läs här.

Två. Chilla på balkongen och käka Benkan och Jenkans Cookie Dough. Då är livet sweet.

Tre. 30-årsfest hos bekanta, kan bli sweet.

Fyra.
Trött som en gnu efter gårdagens eskapader. Sovit typ två timmar sammanlagt. Eek.

Fem.
Blir som ni säkert förstått ingen mer uppdatering ikväll (förutsatt att vi inte kommer hem extremt tidigt) så håll tillgodo med mina nytillagda länkar! Bara good shit.

Höres imorgon om inte annat. Ciao!

Stinalee, hur fan kan du ställa dig på våldtäktsmännens sida?

Alltså jag har varit major skitirriterad på hela Sveriges så kallade bloggelit ett bra tag nu, men det här tar fanimej priset. Stinalee avslutar ett av sina senaste inlägg med orden

"Och hörni, spring fasen inte ute och ränn om kvällarna bruuudar. Speciellt inte ensamma! Det är nog lätt att vara efterklok när man ligger där med trosorna nerdragna med tårar rinnandes ned för kinderna. Usch, hemska tanke."

och skriver vidare när hon möter på mothugg i kommentarerna:

"Men snälla gee er! Ledsen för det ni har gått igenom. Men ja jag tror det är lätt att vara efterklok, tror många överfall kan förhindras om man har något att skydda sig med. Och ja, lite ens eget fel tycker jag att det är om man en sen lördagsnatt går ute ensam, i kortkort kjol och kanske alkoholpåverkad! Jag står för det, eller.. kanske är fel att beskriva det så, inte ens eget fel.. snarare får man lite skylla sig själv, vi vet ju hur samhället är idag.. tyvärr! Finns många sjuka människor där ute, och visst, vi ska inte behöva rätta oss efter det men vad fan ska vi göra då?"

Stina, nu ska jag berätta vad jag tycker och tänker. För det första tror jag att en av de där sjuka människorna som vi verkligen inte borde rätta efter oss satt framför din dator och författade ovanstående blogginlägg och efterföljande kommentar. Tyvärr är du inte ensam. Dina åsikter delar du med stora delar av Sveriges ungdomar mellan 15-25 år enligt en ny rapport. Det är sorgligt, outsägligt jävla jättesorgligt.

Stina, om vi lägger skulden på offret så innebär det att ALLA MÄN är potentiella våldtäktsmän. Det innebär att män som kön inte kan behärska sig. Att alla män bara väntar på det rätta tillfället att ge sig på en tjej och tvinga sig till sex. Din pojkvän också!

De flesta våldtäkter begås av någon offret känner. Hur fan skyddar man sig mot det, Stina? Vill du inte kunna visa dig naken eller lättklädd i ditt eget hem utan att vara rädd för att bli våldtagen?

Varje gång vi lägger skulden på offret så slipper ett sånt där jävla as undan. De kan fortsätta våldta utan att det får några konsekvenser. Det kan vara din syster eller mamma eller till och med du själv som blir deras nästa offer. Kommer du då fortfarande tycka att det är offrets fel, Stina?

Det är ett faktum att killar råkar ut för våldsbrott i mycket större utsträckning än vad tjejer blir våldtagna. Ändå är det sällan som man får höra att killen som blev misshandlad på väg hem från krogen får skylla sig själv för att han såg utmanande ut, gick fel väg hem eller var för alkoholpåverkad. Det skulle aldrig hålla som förmildrande omständighet i rätten.

Ändå är det fullt gångbart att ta upp dessa saker som förmildrande omständigheter när det gäller våldtäkter. Stina, du som är förebild för så många tjejer där ute - hur fan kan du ställa upp då det?

Dagens Låt - 080510



"Country House" av Blur.

Varför? För att jag sjöng Blur på Singstar igår och vill upprätta något av Blurs heder efter den incidenten. Förlåt.

Trashad med the ugly stick

Som sagt, korvgrillning hos Mia igår. Hade potential att bli en riktig hit, men så skulle M promt se första perioden av Ryssland-Vitryssland och duscha i en halvtimme innan vi kunde bege oss, och gick dessutom som en gammal gubbe på grund av grava skoskav, så innan vi var framme och grillen klar för korven så var klockan typ... 22.00. Med andra ord inte alls så varmt och mysigt som vi hade tänkt oss...

Nåja, vi förflyttade oss in och senare iväg till F & A för att spela Singstar. Roligt! Dock lite drygt att M och några till skulle spela nåt datorspel som hade typ 40 levlar så innan vi började röra oss hemåt var klockan 03.30. Till råga på det har jag sovit skitkasst och vaknat typ tio gånger, så det sög ju rätt hårt.

Jag hade tänkt att jag skulle bjuda på några bilder från gårdagen, men tyvärr ser varenda stackare inklusive mig själv ut som om att någon har trashat dem med the ugly stick. Ingenting man lägger upp om man är mån om att behålla sina vänner, helt enkelt.

Bakom mina solglasögon

image20

Blev ännu en promenad, den här gången fram och tillbaka till stan för att träffa Mia och Lina för att fönstershoppa och spana på folk. Många välklädda inspirerande människor som kommit ur de förpuppande vinterkläderna, härligt! Vågade dock inte ta några bilder eftersom jag är feg, så det får bli på min egna nuna på väg hemåt istället.

Nu väntar jag på att M ska se klart på första halvleken av hockeyn och duscha, sedan blir det grillning och allmänt häng hos Mia. Kommer bli en fin kväll, har jag en känsla av.

Vad ska du göra ikväll?

Dagens Yta - 080509

image19

Idag har jag en prickig klänning från H&M på mig. Och converse.

Pose:
Snubbel

Fallossymbol?

image18

Har varit ute på promenad i det fina vädret och passerade denna kulle där det står en skitstor... pinne? Med en liten båge längst upp på? En fallossymbol, mitt i grönområdet i Årsta? Alltså, viss konst förstår jag mig bara inte på. Ledsen Mia, men så är det!

Nåja. En massa maskrosor var det överallt som synes. Passade på att dokumentera innan de blir kapade av gräsklipparna. Sommar, det är fina grejer det.

Come on Eileen

image17

Jag provar mammas gamla lila hängselbyxor och kissnödig-posar på balkongen.

Dagens Låt - 080509


"Vi kommer att dö samtidigt" av Säkert!

Varför? För att jag har så många bra minnen till den här låten! Den är så bra att dansa och skriksjunga med i när man är så där lagomt rund under fötterna och fortfarande har en underbar kväll framför sig. Dessutom gillar jag videon.

Som bröderna Schulman, fast inte alls

Min bror och jag planerar inför framtiden:

Rickard säger:

hoho, inlägg nummer 9 klart
Rickard säger:
nu blir det en sväng till rimi, sen hockey
Rickard säger:
och kanske kanske kanske ett tionde blogginlägg för dagen
Lucy säger:
damn you
Rickard säger:
blondinbella kan ju pissa på sig
Lucy säger:
det har hon redan gjort
Lucy säger:
tjernqvists på uppgång
Rickard säger:
haha
Lucy säger:
på väg att störta hennes bloggimperie
Rickard säger:
hehe
Rickard säger:
vi borde ta ett kort på oss två där vi ser stenhårda ut och flippar the bird
Rickard säger:
som en passning till bröderna schulman att nu är era jävla dagar som sveriges coolaste syskon över
Lucy säger:
haha det är fan bäst att de plockar fram kissmadrasserna igen för fy fan vad de kommer drömma mardrömmar
Rickard säger:
ohja
Rickard säger:
och vi kan ju faktiskt lova att vi inte tycker att det är ett dugg roligt att hacka sig in på andras mailadresser
Lucy säger:
haha jävla töntar
Rickard säger:
jupp
Rickard säger:
och så blir vi inte så jävla imponerade av linda rosings nya bröststorlek
Rickard säger:
som bröderna schulman, fast så jävla mycket bättre med så jävla mycket mer klass, helt enkelt
Lucy säger:
hahaha som bröderna schulman, fast inte alls


Min bror bloggar flitigt han med. Här hittar ni honom!

Hey Lucy!

image16

SNÄLLA,
skriv en rad
, jag är så
uttråkad att jag kammar
 min lugg åt fel håll
för att ha något
att göra.

Dagens Fem - 080508

Ett. Började dagen med en lång promenad i solskenet. Förutom rinnande ögon och brist på sällskap så var det härligt. Solljus for the win.

Två. Fick världens finaste mejl idag. Eventuellt visar jag upp vid ett senare tillfälle, dock är det ganska hemligt för närvarande.

Tre. Fortfarande stökigt här hemma, men skitsamma. Skiten ligger kvar, som mamma brukar säga. Min mamma är klok.

Fyra. Än så länge badar balkongen i solsken så jag funderar på att gå ut och sätta mig där en stund och avnjuta en Ben & Jerry's. Bohemian Raspberry var tyvärr slut, men Cookie Dough går inte av för hackor den heller!

Fem. Måste kissa. Typ. Nu.

Alltså, det är jävligt enkelt

image15
Klicka på bilden för att komma till artikeln på Nyhetskanalen.se

Vill du inte bli sedd som ett monster, ge då fan i att låsa in din dotter i en källare i 24 år, våldta henne med jämna mellanrum och avla inte mindre än sju barn tillsammans med henne varav tre du fortsätter hålla inlåsta i källaren under hela deras liv.

Ärligt talat, så jävla enkelt är det: Så som du vill att andra ska behandla dig, så ska du också behandla dem.

Nåja, finkan blir det ju säkerligen för resten av hans vidriga existens. Om det är det enda karma utsätter honom för återstår ju att se...

Dagens Yta - 080508


image14

Pose: Skitnödig filosof på balkongen.
Blus: Gammal JC.
Scarf: H&M.
Kjol: Monki.
Armband: Ur & Penn.
Skor: Converse.

Dagens Låt - 080508



"Electioneering" av Radiohead, live nån gång '97. Om nån vet exakt var så peta på mig.

Varför? För jag kom nyss in från en timmes promenad med MP3:n och hann höra nästan hela OK Computer. Och varenda låt på hela OK Computer är fantastisk, men idag fastnade jag mest för "Electioneering". Kanske på grund av textraden "When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet". Kanske bara för att det är en tokjävla bra låt i största allmänhet. Svårt att säga.

Nu ska jag dock intaga dagens lunch. Bakad potatis med lyxlax(säg det tio gånger snabbt om du kan)röra. Mumma.

Gatte gott

image13

När jag var liten kunde jag inte säga "god natt sov gott" och det kan jag inte nu heller eftersom jag jobbar på att hålla Karies och Baktus borta, så det får bli ett "gatte gott" istället. Gatte gott, ses igen imorgon!

Dagens Fem - 080507

Ett. Det händer saker just nu som jag hoppas och tror ska förbättra min livskvalitet. En gladare Lucy inom en snar framtid om allting går bra.

Två. Min kjol! Fortfarande! Den är helt fantastisk faktiskt. Jag höll nästan på att skriva att jag kommer att bo i den hela sommaren men sanningen är att jag har så många fina fantastiska plagg att ha på mig nu att jag knappt kommer hinna packa upp i dem innan det är dags att flytta till nästa, hahaha.

Tre. Är själv ikväll då M jobbar natt. Tråkigt fast skönt, umgås blir det mycket av i helgen ändå. Fredag för oss själva, lördag födelsedagsfest hos bekant, söndag födelsedagsmiddag hos svärmor.

Fyra. Subway-mackor som har legat i kylen är inte goda, eller det är min högst personliga uppfattning om saker och ting. Jag vet dock en viss M som kommer bli överlycklig över att få lyxfrulle imorgon efter jobbet. Mawrr.

Fem.
Stökigt i lägenheten igen, förhoppningsvis orkar jag plocka lite grann imorgon. Vika tvätt blir det i varje fall. Kanske stryka till och med, om jag känner husmodern i mig vakna. Ikväll dock inte ett skit på nyttofronten. Om man inte räknar min egobild som nyttig.

With the lovely flowers in your hair

image12

Idag har jag blommor i håret och fräknar på kinderna. Tänkte att ni kanske ville veta det.

Dagens Låt - 080507



"Fix you" av Coldplay.

Varför? För att nu hoppas jag att de där lightsen ska guida mig home. Och att ingen ska slå ihjäl mig för mitt bruk av svengelska i den förra meningen.

Uppkäftig

image11

Tror att det är ordet som beskriver bilden bäst.
Nu ska jag iväg på äventyr. Höres senare.

Det är inte så jävla lätt att vara lärare

Läste hos bloggkommentatorerna om Stinalee som apropå serien 9A skriver att enlärare en gång sa att "Vet du vad Stina? Jag skiter i om du inte lyckas i ***** för jag får ändå min lön vid månadens slut!" .

Det är naturligtvis inte en sak som en lärare ska häva ur sig till en elev, men som dotter till en högstadielärare och som avhoppad lärarstudent så har jag all förståelse i världen för den stackars lärare som till slut tappade tålamodet och exploderade.

Problemet är att lärarna är den kanske mest bespottade och utsatta yrkesgruppen vi har här i Sverige. Lärare beskylls för allt! Skiter ungarna i lektionerna så är det skolans fel. Skiter ungarna i att använda kondom och drar på sig könssjukdomar och oönskade graviditeter så är det skolans fel. Blir ungarna deprimerade eller börjar knarka eller whatever så kan ni ge er fan på att skolan är syndabocken.

Hela Sveriges föräldrakår har stämplat ut från ansvaret och blivit ungarnas bästa kompisar istället, och ansvaret för att uppfostra någorlunda välanpassade individer till samhället läggs helt och hållet på skolan. Hur lätt är det att försöka nå och inspirera ett gäng skoltrötta och oengagerade ungar utan ett TV-team i ryggen? Är det konstigt att man tappar tålamodet till slut?

Gymnasieskolan är faktiskt frivillig här i Sverige och det är något som få ungdomar fattar - att de är där enbart för sin egen skull. De går gymnasiet för att skaffa sig bättre förutsättningar till jobb och högre utbildning, och sitter man bara av tiden eller än värre bara stökar och bråkar så sabbar man i slutändan ändå mest för sig själv. Läraren får ju faktiskt betalt ändå.

Jag betvivlar ärligt talat att en lärare uttryckte sig på det sättet utan anledning. Kanske borde man i Stinalees fall byta perspektiv och försöka inse det sanna i vad läraren säger, och ta det till sig?

Dagens Fem - 080506

image8

Ett. Min nya kjol! Lovely.

image9

Två. Det finns uppenbarligen ingen dålig tidpunkt för en mjukglass. Klockan nio funkar utmärkt som synes.

image10

Tre. Fiskskylten for the win. Det står: "Aspen är en hotad rovfisk. Fisktrapporna hjälper dem att ta sig förbi Islandsfallet och Kvarnfallet vid Upplandsmuseet. Nu får aspen ökade möjligheter att under våren leka på stenbottnarna i Fyrisån. Denna skylt visar aspen i naturlig storlek". (Höll på att skriva "asen" flera gånger nu, jag undrar om det var undermedvetet för fy helvete vad stora de ska vara. Har aldrig sett nån dock?)

Nåja, vidare:

Fyra.
Vad är grejen med att jag fryser hela tiden? Det är ju varmt ju?
Fem. Nittio minuters stillastående bara för att se Sirius Slirius får stryk med 4-0 mot Landskrona. Kasst. Som tur var det inte jag som betalade biljetten...

Dagens Fem - 080505

Ett. Prata i telefon med päronen. En sak jag varit nervös och orolig över känns genast mycket bättre. Jag hoppas på en vändning.

Två. 100 höjdare på femman. Jag hejade på gummimannen.

Tre. Lasagne till middag. Kickass.

Fyra. Bloggkramp. Jag vet inte om det är att jag rent allmänt är ganska seg och har svårt att koncentrera mig för tillfället eller om det är att jag är ovan vid att blogga på nya stället, men jag har verkligen fått krysta ut varenda inlägg idag som om det vore en sexkilos baby. Ouch.

Fem. WiiFit. Perfekt som komplement till simningen jag har tänkt komma igång med snart. Dessutom blir jag lika löjligt glad varje gång de påstår att jag har perfekt hållning, även om det är en lögn.

Mikrokosmos

image7

Ibland blir man uttråkad och äter en raket.

"100 höjdare" och daimglass nu. Inte helt fel, faktiskt.

Det där med orken

Idag känns det som att luften har gått ur mig totalt. Jag hade ju tänkt sticka iväg på föreläsningen men jag orkar helt enkelt inte. Det är så många orosmoln på himlen just nu och jag vet att jag ställer till det ännu jävligare för mig, men det finns inte någon ork att uppbringa.

Ska iväg till kuratorn idag dock, efter det kanske det känns bättre. Tills dess har jag tänkt jobba på med seminarietexten vi har till imorgon och Nietzsche-texten som ska in, så gott det går i alla fall.

Dagens Låt - 080505



"Danger! High Voltage" av Electric Six.

Varför? För att jag behöver en kickstart så här på måndagsmorgonen nu när jag ska iväg till skolan för föreläsning, och för att jag har haft textraden "Fire in the disco! Fire in the Taco Bell!" på hjärnan i typ två dagar.



Fear of the Dark

image3


Så länge som jag kan minnas så har jag tyckt att källare har varit obehagliga. Vild fantasi som jag har så såg och hörde jag monster och mördare mest överallt. Dock är det ju lite pinsamt att vara rädd för en så löjlig grej som en källare, så jag har utvecklat en slags teknik för att springa lite raskt upp för trappan utan att det verkar jagat. Den praktiserar jag än idag när jag måste tvätta själv, då tvättstugan ligger längst ner i husets superjävla läskiga källare.

Den här källaren är läskigare än vanligt måste jag dock påpeka. Den består av en lång korridor med dels dörröppningar och dels utsläpp till trapphus och parkeringen, samt ett par öppningar utan dörrar som leder till skyddsrummen. Dessutom finns det inget rörelsestyrt ljus som i trapphusen, utan bara gamla tröga strömbrytare med typ tio meters avstånd emellan dem. Läskigt.

Det är just i öppningarna som leder till skyddsrummen som det vimlar mördare och våldtäktsmän, redan klockan sju på eftermiddagen innan solen ens har gått ner. Här går jag med raska bestämda steg och den tunga tvättnyckeln i fast grepp beredd att svinga när de asen attackerar. Hittills har jag klarat mig undan. Hur det går den här gången får vi väl se...

Chilla i björkskogen

image2

Den här dagen har varit brutalt seg och tråkig och då är den inte ens över ännu. Som tur är så börjar min tvättid om cirkus 45 minuter, så då har jag någonting att göra i alla fall. Ja, mer än att fota egobilder på mig själv framför vår nyuppsatta rumsavdelare.

I bild syns även det fula åbäke till soffa som vi ska byta ut till veckan. Om någon är intresserad av att köpa så kan ni ju hojta, eh.

Dagens Låt - 080504




"America" av Simon & Garfunkel, live i Central Park.

Varför? För att det är en av mina absoluta favoritlåtar, alla kategorier. För att den innehåller de fantastiska raderna "'Kathy, I'm lost", I said - though I knew she was sleeping, "I'm empty and aching and I don't know why'". För att det är en känsla som är återkommande i mitt liv, och för att det lite så jag känner idag.

Och för att det är en jävligt bra version av låten dessutom. Lyssna!

I den bästa av världar


image1

I den bästa av världar så skulle livet mestadels bestå i att sitta på en filt en varm vårkväll i april och dricka kall Staropramen med åtminstone en av sina bästa vänner.

Början

Är det någonting jag hatar så är det att börja. Att börja är som att ta på sig ett par för små stela jeans som spänner kring magen, som ännu inte visar några som helst tecken på att töja sig som killen i butiken sa. Det skaver, känns obekvämt och konstlat, lämnar fula röda märken efter sig när man väl lyckats ta av dem för dagen. Någonstans vet man att killen i butiken har rätt - klart att brallorna töjer sig och formar sig efter kroppen så småningom - men det är fruktansvärt lätt att glömma bort när man nästa morgon står där igen och frenetiskt försöker få upp den där jävla dragkedjan som fastnat någonstans på halva vägen.

Jag antar att jag borde presentera mig själv. Det är också en sån där jobbig grej. Man ska skriva någonting häftigt så att folk tycker att man är häftig och vill fortsätta läsa. Det hade förstås inte varit något problem om jag vore häftig och skrev häftiga saker, men jag är rätt ohäftig av mig så det faller sig inte riktigt naturligt för mig. Så:

Jag heter egentligen inte Lucy utan nåt annat. Lucy kallar jag mig efter Beatleslåten "Lucy in the Sky with Diamonds". Beatles är ett av mina favoritband, musik ett av mina stora intressen.

Jag är tjugo år men fyller tjugoett i december. Jag har slutat bry mig om födelsedagar eftersom jag ändå redan har fått gråa hårstrån. Dessutom känns tjugoett som en ganska meningslös ålder att fira. Systemet var sista milstolpen, och nu har man tröttnat på det med.

Att skriva och läsa är andra stora intressen. Dock är jag heltidsstuderande, så Den Stora Litteraturen hinner jag inte med för närvarande. Det suger. Därför blir det mest bloggar och pocketböcker på bussen upp till familjen i Björkarnas Stad. Inte blir det särskilt många romaner skrivna heller, för den delen.

Året är 2008, månaden är maj och som i så många avseenden så får det duga med en blogg. Nu börjar det - Livet enligt Lucy.

Min profilbild

Tjugonånting-årig norrländska i exil boendes i Uppsala. Samlar såväl vuxenpoäng som skrattande buddhor, scarves, ord och diverse orosmoment att hänga över huvudet på mig själv.