Stinalee, hur fan kan du ställa dig på våldtäktsmännens sida?

Alltså jag har varit major skitirriterad på hela Sveriges så kallade bloggelit ett bra tag nu, men det här tar fanimej priset. Stinalee avslutar ett av sina senaste inlägg med orden

"Och hörni, spring fasen inte ute och ränn om kvällarna bruuudar. Speciellt inte ensamma! Det är nog lätt att vara efterklok när man ligger där med trosorna nerdragna med tårar rinnandes ned för kinderna. Usch, hemska tanke."

och skriver vidare när hon möter på mothugg i kommentarerna:

"Men snälla gee er! Ledsen för det ni har gått igenom. Men ja jag tror det är lätt att vara efterklok, tror många överfall kan förhindras om man har något att skydda sig med. Och ja, lite ens eget fel tycker jag att det är om man en sen lördagsnatt går ute ensam, i kortkort kjol och kanske alkoholpåverkad! Jag står för det, eller.. kanske är fel att beskriva det så, inte ens eget fel.. snarare får man lite skylla sig själv, vi vet ju hur samhället är idag.. tyvärr! Finns många sjuka människor där ute, och visst, vi ska inte behöva rätta oss efter det men vad fan ska vi göra då?"

Stina, nu ska jag berätta vad jag tycker och tänker. För det första tror jag att en av de där sjuka människorna som vi verkligen inte borde rätta efter oss satt framför din dator och författade ovanstående blogginlägg och efterföljande kommentar. Tyvärr är du inte ensam. Dina åsikter delar du med stora delar av Sveriges ungdomar mellan 15-25 år enligt en ny rapport. Det är sorgligt, outsägligt jävla jättesorgligt.

Stina, om vi lägger skulden på offret så innebär det att ALLA MÄN är potentiella våldtäktsmän. Det innebär att män som kön inte kan behärska sig. Att alla män bara väntar på det rätta tillfället att ge sig på en tjej och tvinga sig till sex. Din pojkvän också!

De flesta våldtäkter begås av någon offret känner. Hur fan skyddar man sig mot det, Stina? Vill du inte kunna visa dig naken eller lättklädd i ditt eget hem utan att vara rädd för att bli våldtagen?

Varje gång vi lägger skulden på offret så slipper ett sånt där jävla as undan. De kan fortsätta våldta utan att det får några konsekvenser. Det kan vara din syster eller mamma eller till och med du själv som blir deras nästa offer. Kommer du då fortfarande tycka att det är offrets fel, Stina?

Det är ett faktum att killar råkar ut för våldsbrott i mycket större utsträckning än vad tjejer blir våldtagna. Ändå är det sällan som man får höra att killen som blev misshandlad på väg hem från krogen får skylla sig själv för att han såg utmanande ut, gick fel väg hem eller var för alkoholpåverkad. Det skulle aldrig hålla som förmildrande omständighet i rätten.

Ändå är det fullt gångbart att ta upp dessa saker som förmildrande omständigheter när det gäller våldtäkter. Stina, du som är förebild för så många tjejer där ute - hur fan kan du ställa upp då det?

Kommentarer
Postat av: Sanna

Först och främst har du så jävla rätt. Om man resonerar så är det ju alltid offrens fel. Tillexempel så är det ju butiksägarens fel att någon snattar för det är ju faktiskt han som SKAFFAT butiken.

Alltså usch. Detta var stina-lees lågvattenmärke, och resten av sveriges som håller med henne.

Fö rdet andra, tack för kommentaren om kameran :)

2008-05-10 @ 15:41:54
URL: http://uvacrispa.blogg.se
Postat av: Lucy

Sanna: Det var så lite så!

Och ja, det är så lågt så det finns inte. Stina-Lee förtjänar total bojkott efter det där!

2008-05-11 @ 21:58:34
URL: http://livetenligtlucy.blogg.se
Postat av: Lisa

Men HERREGUD! Hur kan man ens säga sådär!? Isåfall får vi väl börja med att lägga skulden på de som skapar mode och kläder eftersom DE tycker att vi ska klä oss i såna kläder som anses vara "utmanande".

o hur fan ska man alltid kunna undvika att inte gå hem själv? Jag bor själv! Jag har inte mycket till val. Ska jag istället följa med våldtäktsmännen hem kanske?

Nä, gud, det var jävligt lågt!

2008-05-13 @ 08:25:40
URL: http://www.pyttesyster.com/blog
Postat av: Lucy

Lisa: Och ska man straffas för någonting som borde vara ens jävla rättighet?



Nej, det är samhällets skyldighet att se till att varje medborgare kan utöva sina rättigheter. Fixa ordentlig upplysning, ha polis som patrullerar ute - och framför allt, se till att asen som våldtar får kännbara straff!

2008-05-13 @ 10:37:10
URL: http://livetenligtlucy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0