Lilla snigel, akta dig





(...nej, jag klev inte på snigeln)

Så, nu är det ny layout hos mig igen! Förutom att jag har suttit och pillat med det under dagen så har jag också hunnit med inte mindre än två promenader. En till svärmodern för fika och mys med bebis (där vi överraskades av åskväder på vägen hem, därav min snyggingfrisyr)  och en alldeles nyss för att handla. Nu har jag ont i fötterna.

Hello Muffin



Igår var jag i Stockholm och strosade omkring med M. Vi käkade glass ur nybakta våfflor, vilsevandrade lite lagomt mycket och kikade in på Beyond Retro. Där hittade jag den här fantastiska klänningen! Eftersom jag har en förmåga att glömma bort att jag numera har bröst så köpte jag den på studs bara för att upptäcka att den var för liten upptill när jag väl kommit hem till Uppis igen. Dragkedjan vägrade gå hela vägen upp utan blixtlåshånlog mot mig någonstans på halva vägen. Nu undrar jag - vad tusan gör man?! Är det någon som är kung på att sy som har några tips på en snygg lösning? Axelbanden ska väck, men hur göra i ryggen?





Idag har jag bakat chokladmuffins. Som tur är jag bättre på att baka än att använda mitt ögonmått, så nu har jag tryckt i mig två av världens godaste muffins. Men nu måste jag lägga band på mig och hålla tassarna borta från resten, för imorgon blir det nog fika hos svärmor.

Nu har jag däremot tänkt rensa lite jordgubbar och leta reda på nån snygg font, för bloggen behöver en ansiktslyftning känner jag. Resultat kommer när det kommer.

Vad hände med empati?

Alltså, jag känner väl inga större sympatier med Blondinbella i vanliga fall. Hon är mycket käft och lite hjärna, precis som det brukar vara när man är typ sjutton och inte har insett att man inte vet bäst om allting jämt och ständigt. Förhoppningsvis så kommer hon till den insikten förr eller senare, men för tillfället är hon förlåten eftersom hon är så ung som hon är.

Däremot så äcklas jag något fruktansvärt av alla människor som har mage att påstå att det övergrepp hon blev utsatt för på sin semester i Rimini bara är påhittat för att få PR. Vad fan är det för fel på er?

Den fjortonåriga tjej som påstår detta i sin blogg må ju på samma grunder som Bella vara förlåten för sitt ovett, men ni vuxna människor som sitter och eldar på henne i kommentarerna?

Vad fan är det för fel på er?

Är ni helt jävla inkapabla att känna empati?

Ingen utom Bella själv och den som utsatte henne för övergreppet kan svara på om det faktiskt hände eller inte, men om det här är det hjärtlösa och vidriga sätt som ni behandlar andra människor som har blivit utsatta för övergrepp på så är det fan inte konstigt att så få vågar anmäla våldtäkter och andra sexuella övergrepp. Det är så sanslöst vidrigt att jag vet inte vad.

(Hanna Fridén har skrivit bra om samma sak. Läs.)

In your head, in your head



Pose: Zombie, zombie, zombie-bie-bie!
Väst: Mammas gamla
T-shirt: Carlings rea
Kjol: Second hand

Truligheten själv



Jag är ensam hemma och har ingenting att göra, så jag tänkte att ni skulle få se den omtalade frillan. Om ni undrar över minen så biter jag på insidan av läppen. Just det.

Svett

Är tillbaka från stugan och vildmarken och har landat hemma i Uppsala igen. Det är varmt! Inte behagligt och mysigt sommarvarmt, utan klibbigt, fuktigt och äckelvarmt. Idag tvingades vi kapitulera och köpa en bordsfläkt, och my god vad vi borde ha köpt en för länge sedan! Svalkaaaa...

Förutom fläktinköp hade vi en jäkla shopping spree idag. Ett högtalarsystem till datorn, nya gardiner, nya Rocky-albumet, köksattiraljer och sist men inte minst en muffinplåt. Muffinplåtar kicks ass. Jag har just bakat världens godaste muffins och de blev precis så där fluffiga och mjuka som de ska vara. Mycket nöjd.

Klippt mig har jag också gjort sen sist. M gav mig för första gången på evigheter ett intresserat och ärligt "skitsnyggt!" när jag kom ut från salongen, och själv är jag mycket nöjd. Kort är bra. Kort är grejen. Ni får väl se bild när jag känner mig ovanligt snygg, vilket inte är idag.

Idag är det bara svett.


Medan det spöregnar

Nu har M varit här en vecka, därav den sparsamma uppdateringen. Mest har vi njutit av skithärligt väder med sol och bad, men vi har även hunnit med en utflykt till Örnsköldsvik för att träffa världens bästa Mia och glo på Star Wars-utställningen. Även om jag tyckte att träffa Mia och gå på second hand-raid var den stora behållningen så tycker jag att ni kan ta en titt om ni har vägarna förbi. Väldigt häftigt.

Ja, och sekis i Ö-vik klår för övrigt typ ALLT. Kom hem med två nya blåa plåtburkar i bästa sjuttiotalsstil, en skitsnygg tekanna, två små löpare med körsbärsmönster samt en handvevsvisp, allt för under en hunka. Det är ju så att man kan grina.


Kompis, det går bra nu

Det senaste dygnet har utvecklat sig som sådant: Jag har kommit in på socionomprogrammet, min bror har kommit in på juristprogrammet i Uppsala, M har fått sitt vikariat förlängt fram till nyår och jag har fått förlängd anställning hos Manpower.

Life is good.

Lucy stugupdate

Eftersom jag är rastlös och inte ska in till stan förrän imorgon igen så testar vi nåt nytt - Lucy stugupdate! Från mobilen! Fantastiskt! Senaste nytt: min senaste harpan-patiens gick ut. Woohoo!

Rubrik var det ja

En del människor har under mitt liv försökt övertyga mig om att gud finns med motiveringen att allting är så smart uttänkt i naturen att det inte kan ha uppkommit av sig självt, men ärligt talat vill jag inte att gud ska finnas om det är han som har kommit på det här med visdomständer eftersom den som kom på visdomständer måste vara en outsägligt ond och jävlig varelse. Jag tycker det räcker alldeles tillräckligt med den mänskliga ondska som finns, thank you very much...

Ont så inihelvete gör det i varje fall. Vid fikat igår fick jag smälta den mjuka pepparkakan med mitt saliv och svälja istället för att tugga, och jag misstänker att mamma kommer att få puréa fläskfilén och pommes friten vi ska käka till middag idag.

Annars - besöket på returmarknaden kammade jag noll på, min helhjärtade satsning på frukostrutiner ger resultat och igår läste jag ut "På Chesil Beach" av Ian McEwan och den var snorbra.

Kafka ligger fortfarande orörd. 

Min profilbild

Tjugonånting-årig norrländska i exil boendes i Uppsala. Samlar såväl vuxenpoäng som skrattande buddhor, scarves, ord och diverse orosmoment att hänga över huvudet på mig själv.